ISO 22005

ISO 22005 Διεθνές Πρότυπο για Σύστημα Ιχνηλασιμότητας

ISO 22005
ISO 22005

Το ISO 22005:2007 είναι ένα διεθνές πρότυπο στο οποίο περιγράφονται οι αρχές και οι απαιτήσεις για τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση ενός συστήματος ιχνηλασιμότητας σε επιχειρήσεις τροφίμων και ζωοτροφών.

Γενικές αρχές που πρέπει να καλύπτει ένα Σύστημα Ιχνηλασιμότητας με βάση το ISO 22005:

  • Συμμόρφωση με την υπάρχουσα νομοθεσία
  • Ικανοποίηση των απαιτήσεων του πελάτη & της επιχείρησης
  • Ευκολία χρήσης & εγκατάστασης
  • Βελτιστοποίηση σχέσης κόστους / οφέλους
  • Εστίαση στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα
  • Δυνατότητα επαλήθευσης αποτελεσμάτων
  • Αξιόπιστη λειτουργία

Οφέλη από την εφαρμογή του Συστήματος Ιχνηλασιμότητας:

  • Βελτίωση της οργάνωσης και διαχείρισης της παραγωγικής διαδικασίας
  • Αύξηση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας
  • Διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων με εντατικοποίηση των ποιοτικών ελέγχων
  • Δυνατότητα άμεσης ανάκλησης προϊόντων σε περίπτωση εκδήλωσης κρίσης